La Salut

El Joan i la Marieta van escriure una carta als Reis per demanar un regal molt especial. El diumenge 8 de gener de 2012 a les 11:30 del matí el van compartir amb un centenar d’assistents i es va presentar a la plaça de l’Om la nova gegantona, la Salut.

La gegantona representa una jove de Sant Cugat que viu a Valldoreix i que cada 12 d’octubre participa activament a l’Aplec de l’Ermita de la Salut.

La Salut és un homenatge al jovent de la nostra vila que vol mantenir vives les tradicions i el teixit associatiu de la ciutat. Li interessa  molt el món de la Cultura Tradicional i  sobretot la música d’arrel. És per això que du una gralla a les mans.  A mesura que  vagi coneixent altres entitats com Diables, Castellers, Esbart, Bastoners… anirà incorporant llurs escuts a la seva faldilla.

La Colla dels Geganters de Sant Cugat, malalts de tradició i de gegants, havíem pensat aquesta gegantona des de fa molt de temps i per fi va esdevenir una realitat l’any 2012, gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona i de l’Ajuntament de Sant Cugat.

Amb la presentació de la Salut, van començar al 2012 els actes del nostre 25è aniversari.