En Joan i la Marieta

En Joan i la Marieta van ser encarregats l’any 1987 al mestre geganter Manel Casserras i Boix de la ciutat de Solsona. A partir d’un disseny realitzat per l’artista santcugatenc Joan Tortosa, inspirat en el popular ball de Sant Cugat, el Paga-li, Joan, el mestre Manel Casserras va dotar els nostres gegants de la seva personal empremta, atorgant-los gran bellesa i distinció.

En Joan té una alçada de 4,32 metres i pesa prop de 65 kg. Tal com descriu la cançó del Paga-li, Joan, el gegant a la mà dreta sosté un ram de flors que ofereix a la Marieta. La mà esquerra d’en Joan reposa a l’esquena, fet inèdit en el món geganter, on la majoria de gegants porten les mans al davant.

La Marieta té una alçada de 4,20 metres i pesa prop de 60 kg. En Joan li ha regalat un vano que llueix a la mà dreta, i a la mà esquerra porta un mocador brodat. En el vano es poden veure dos santcugatencs ballant el Paga-li, Joan, disseny que no es correspon amb l’original, en el qual es podia apreciar una pintura de flors de color rosa.