El Valentí

El Valentí és el gegantó del Taller d’Arts Plàstiques “Triangle”, i va ser construït l’any 1993 pels alumnes del propi taller, que aleshores tenien entre 10 i 11 anys. La Dolors Serra, mestre dels alumnes, el va restaurar l’any 2007 en ocasió del 20è Aniversari de la Colla dels Geganters de Sant Cugat.

La llegenda del Valentí es pot llegir al llibre Llegendes de Sant Cugat del Vallès, escrit per en Rogeli Pedró, a partir de les idees suggerides pels mateixos alumnes que van construir i inventar el gegantó.

Amb aquestes paraules comença la història del gegant Valentí de Collserola:

“Diuen i expliquen els vells de les contrades de la serra de Collserola, que ara fa anys i panys un gegant anomenat Valentí rondava per aquesta serralada propera a Sant Cugat. La seva presència inquietava tothom. Com tots els gegants, era alt i fort. Els seus pares, que també eren gegants, havien viscut en una casa de pagès propera a la torre Negra. D’aquells temps d’infantesa, en guardava un ram d’espigues de blat que sempre duia a l’armilla, un barret de palla de quan anava a segar, una bosseta plena de plomes i un flabiol que ell mateix s’havia construït durant les nits fredes d’hivern, a la vora del foc.”