En Joan i la Marieta a les escoles

Amb els anys, aquest projecte va créixer i l’any 2011 vam començar a oferir el Conte del Joan i la Marieta, en format de conte il·lustrat. Per fer aquesta activitat es van incorporar a la Comissió dos geganters: en Pere Robira, en qualitat d’il·lustrador i l’Eva Tataret, com a contacontes. Tots dos van elaborar la proposta del conte il·lustrat que s va incorporar al Pla de Dinamització Educativa (PDE) de l’Ajuntament, que s’ofereix a tots els centres d’ensenyament públic, concertats i privats de la ciutat.

Des de 2011 fins a final del curs 15/16 Geganters han explicat “La Veritable història del Joan i la Marieta” a més de 2.675 alumnes, des de P-3 a secundària, han ajudat a construir més de 30 figures i han fet una desena de tallers per aprendre a carregar gegants.

També hem fet una exposició de figures d’escoles al Claustre i l’any 2015, les figures de les escoles van ocupar el vestíbul de l’Ajuntament. Aquesta darrera activitat ens va agradar tant, que comença a ser una tradició.

Així, la presència dels Geganters de Sant Cugat a les escoles ara està consolidada i la celebració d’activitats des de fa 10 anys als centres d’ensenyament així ho demostra.

Podeu llegir l’article sobre el Projecte Escoles que vam publicar a la revista Gegants, núm. 131 (tardor, 2020), que edita l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya