Tallers de música

La musica és, sens dubte, un element bàsic i imprescindible de les colles geganteres. Què farien els nostres gegants i gegantons sense l’acompanyament musical?

Gralles i timbals conformen els instruments que acompanyen els balls de gegants:

  • La gralla és un instrument de vent fusta i de doble llengüeta hereva de l’oboè tradicional.
  • El timbal és un instrument de percussió de forma cilíndrica que emet un so indeterminat. Tot i que hi ha de diferents mides, el tabal de les colles geganteres és de mida mitjana i es pot penjar al coll, la qual cosa facilita la seva participació en cercaviles.

Tots dos instruments es poden aprendre als Tallers de Música dels Geganters de Sant Cugat. No es tracta d’un ensenyament reglat, però ofereix als seus alumnes un aprenentatge acadèmic i rigorós. La formació està dirigida per l’Escola de Música Tradicional de Sant Cugat i les classes, que es duen a terme a la Casa de Cultura, es concentren els divendres a la tarda. S’ofereixen diversos nivells: introductori, mitjà i avançat tant de gralla com de tabal. Quan els alumnes ja han adquirit un bon coneixement ja poden participar en les cercaviles i trobades geganteres en les quals participa la colla.

El rang d’edat dels músics és tan ampli que la diversió està assegurada per a tothom. Els cursos comencen a l’octubre i finalitzen a finals de juny.

Si vols conèixer una mica més l’escola de música, et convidem a assistir a una de les nostres classes. Envia’ns un correu electrònic a
infogegantersdesantcugat.cat i et donarem tota la informació que necessitis.