Escola de música

La musica és, sens dubte, un element bàsic i imprescindible de les colles geganteres. Què farien els nostres gegants i gegantons sense l’acompanyament musical?

Gralles i tabals conformen els instruments que acompanyen els balls de gegants:

  • La gralla és un instrument de vent fusta i de doble llengüeta hereva de l’oboè tradicional.
  • El tabal és un instrument de percussió de forma cilíndrica que emet un so indeterminat. Tot i que hi ha de diferents mides, el tabal de les colles geganteres és de mida mitjana i es pot penjar al coll, la qual cosa facilita la seva participació en cercaviles.

Tots dos instruments es poden aprendre a l’Escola de Música dels Geganters de Sant Cugat. No es tracta d’un ensenyament reglat però ofereix als seus alumnes un aprenentatge acadèmic i rigorós. La formació està dirigida per l’Escola de Música Tradicional de Sant Cugat i les classes, que es realitzen a la Casa de Cultura, es concentren els divendres a la tarda. S’ofereixen diversos nivells: introductori, mitjà i avançat tant de gralla com de tabal. Quan els alumnes ja han adquirit un bon coneixement ja poden participar en les cercaviles i trobades geganteres en les que participa la colla.

El rang d’edat dels músics és tan ampli que la diversió està assegurada per a tothom. Els cursos comencen a l’octubre i finalitzen a finals de juny.

Si vols conèixer una mica més l’escola de música, et convidem a assistir a una de les nostres classes. Envia’ns un mail i et donarem tota la informació que necessitis info@gegantersdesantcugat.cat